בהמשך לישיבה שהתקיימה עם ארגון מגדלי הדגים, וההבנה שבמסגרת התכנית לביטחון המזון ההמלצה על צריכת דגים השתנתה, הוחלט לקיים דיון (בזום) יחד עם אנשי משרד הבריאות, שהיו אמונים על הכנת החלק הזה בתוכנית. נפגשנו עם ד"ר מורן בלייכפלד, מנהלת אגף תזונה וד"ר נעמי פליס איסקוב מאגף תזונה ממשרד הבריאות.
בישיבה השתתפו גם ד"ר יעל קחל ויעל אורלב שרון מהחטיבה לאסטרטגיה במשרד החקלאות, שעסקו רבות בתכנית הלאומית לביטחון מזון/התכנית האסטרטגית לחקלאות מים, נעם מוזס, מ"מ מנהל אגף הדייג במשרד וחן פלור, מזכיר ארגון מגדלי הדגים. מטעם ההתאחדות השתתפה אילנה דרור. בישיבה הסבירו אנשי משרד הבריאות את השיקולים השונים שנלקחו בנושא צריכת הדגים ואת אופן החישוב לצריכת דגים טריים ומשומרים. לדבריהן נלקחו 4 דגים עיקריים בהתאם לצריכה ולייצור המקומי. עם זאת, התברר כי הרשימה כוללת דגים שאינם מיוצרים בישראל: סלמון, טונה, סרדינים, ודניס (מיוצר בכמויות קטנות). כמו כן הן הסבירו מדוע חל שינוי בהמלצות הצריכה של דגים. לדבריהן השינוי חל על הסל כולו ונבע משיקולים בריאותיים וסביבתיים. בסיום הישיבה הוחלט להמשיך וללמוד את הנושא כדי לדייק את רשימת הדגים ואת סך האספקה הרצויה של דגי מאכל לשנת 2050.