השפעות גאו-אסטרטגיות על ביטחון המזון בישראל

ביום חמישי שעבר (5/6) השתתפתי בכנס במכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) שבו השתתפו גם שר החקלאות ובטחון המזון ח"כ אבי דיכטר, האלוף במיל' תמיר היימן, ראש המכון וכן בכירים ממשרדי החקלאות, כלכלה, אוצר, בריאות הגנת הסביבה בנושא: חשיפת ממצאי המחקר של פרויקט "תגובת שרשרת". העולם מצוי בעידן של התגברות שינויים והתרחשויות – מהשפעות שינויי אקלים, דרך שיבושים בנתיבי סחר ומערכות ביואינפורמטיביות – כל אלו מערערים את המודל הקיים של ביטחון מזון גלובלי, ומציבים אתגרים חדשים גם בפני מדינות כמו ישראל.  הכנס הציג גישה חדשנית לניהול סיכונים לאומיים בביטחון מזון, והאקדמיה תשתף פעולה עם גופים ממשלתיים ועסקיים לבניית שיטה חדשה לניהול הסיכונים ולהבטחת רציפות ואספקה בטוחה של מזון לישראל. 

השתתפנו בפאנל שעסק בשאלה – האם האסטרטגיות פוגשות את החקלאים ויצרני המזון הישראלים בשטח? איך מנהלים את ביטחון המזון של ישראל במציאות המשתנה? והאם הבטחת ביטחון המזון של ישראל תביא להתמודדות מיטבית מול יוקר החיה וצורך המתמיד לקידום אורח חיים בריא ותזונה מקיימת? התייחסתי בדברי לשאלות: מה היתרון בחקלאות מקומית? מה האיומים העיקריים שאיתם מתמודדת החקלאות והאם התוכנית של משרד החקלאות מספקת? מה הסיכוי שתתממש? והאם האסטרטגיה לפתיחת השוק ביבוא שוקלת את שיקולי ביטחון המזון של ישראל? 

שיתוף הכתבה

תפריט נגישות