עדכונים בנושא יבוא בשר פטם

23/03/2025

ביום רביעי התקיימה ישיבה עם אביב חצבני, מנהל איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים בדבר  ההשלכות של יבוא בשר העוף על מפעלי המזון המקומיים. אביב הבין את המורכבות והוחלט על שיתוף פעולה עם איגוד תעשיות המזון גם בנושא זה. אביב יעשה עבודת שטח בקרב המפעלים ונחדש את הקשר לאחר שיאסוף את המידע הדרוש.

10/03/2025

ישיבה בנושא, בהובלת אנשי לשכת מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון התקיימה בשבוע שעבר, לקראת ישיבה עם השר שתתקיים מחר (יום שני). בישיבה סקרו המשתתפים את הבקשות שעלו בישיבה הקודמת, כולל דרישות השו"ט מברזיל וסיבות היבוא המוגבל מברזיל לאירופה וארה"ב. בנוסף נדונה גם סוגיית הבדיקות המבוצעות בבשר מברזיל והדרישות השונות בין ישראל לאירופה, והועלתה אפשרות לבצע דיגום מוגבר על בשר מברזיל אם יימצאו חריגות. לבסוף, הוחלט שמשרד החקלאות יכין מסמך לקראת הפגישה עם השר.

23/02/2025

שר החקלאות: "לא מזעזעים עמודים מרכזיים בייצור המקומי"

ביום ראשון שעבר התקיימה ישיבה בהשתתפות שר החקלאות וביטחון המזון, ח"כ אבי דיכטר, נציגי המגדלים (מוטי אלקבץ, מולי לויט, צביקה כהן ואורי דורמן) וצוות המשרד (השר, המנכ"ל, אורי צוק בר, יעקב פולג, ועוזרי המנכ"ל והשר). הצגנו לשר ולצוות המשרד נתונים על ענף הפטם וההשפעה עליו במידה וייכנס יבוא, זאת במטרה לעצור את ייבוא בשר הפטם מברזיל. השר היה קשוב מאוד לנתונים ולדברים שהצגנו, שאל שאלות וגילה התעניינות רבה, ואפילו ציין לטובה את הכנת הנתונים והצגתם. רוב המשתתפים בישיבה הביעו התנגדות נחרצת ליבוא. בנוסף ביקשנו לעצור את המהלכים לפתיחת מדינות נוספות, אם מתקיימים מהלכים כאלה. השר סיכם את הישיבה וקבע: ״אנחנו לא מזעזעים עמודים מרכזיים ביצור החקלאי המקומי״.  השר ביקש להשלים עוד מספר נתונים, אותם אנו אוספים בימים אלה לקראת ישיבה נוספת, שתתקיים בעוד שלושה שבועות, בה אנחנו מקווים לקבלת החלטות שימנעו את היבוא.

16/02/2025

ישיבה מכרעת עם שר החקלאות בנושא יבוא בשר פטם

היום (16.2) אמורה להתקיים סוף סוף ישיבה עם שר החקלאות וביטחון המזון בנושא. מטרת הישיבה לשקף את ההשלכות המסוכנות של מהלך פתיחת היבוא ולהסביר לשר עד כמה המהלך מסוכן ואת הסמכויות שיש לו ולמשרדו בכדי למנוע אותו, בייחוד לאור ההשלכות של תהליכים דומים, שעברו ענפים אחרים, כדוגמת תפוחי עץ, ירקות, בשר בקר, דגים שום ושמן זית. תהליכים שכמעט גרמו להעלמותם של הענפים הללו ממפת היצור המקומי, ולא הורידו את יוקר המחיה אלה רק העלו אותו. הוקם צוות מקצועי, הכולל את צביקה כהן – יועץ של ארגון מגדלי העופות, רמי אייזק – מאמבר, מוטי ושוקי מארגון מגדלי העופות, אילנה דרור ואורי דורמן מההתאחדות, דפנה כהן נוריאל הדוברת שאחראית על נושא התקשורת ומבשרת נבו שמתכללת את האירוע מבחינת הכנסת וגורמי חוץ נוספים. הכנו לשר מצגת ממוקדת וגם מסמכים עם נתונים בינלאומיים שמחזקים את כל הטענות שלנו בנושא. כולנו תקווה שבסיום הישיבה השר ירתם ויהיה  יחד איתנו נגד המהלך.

09/02/2025

מאבק להגן על הענף המקומי

ביום ראשון שעבר התקיימה ישיבה שלנו ושל ארגון מגדלי עופות עם ד"ר תמיר גושן, מנהל השירותיים הווטרינרים וד"ר ריבה בן עזרא רופאה וטרינרית ראשית (פיקוח על מוצרים מן החי), יעקב פולג, סמנכ"ל סחר חוץ במשרד החקלאות והצוות שעובד איתו (שושי רשף, ענבר גרינשטיין וטל וייל). שמענו בפגישה כיצד החל התהליך לפני שנה וחצי וכיצד בוצע התהליך של מתן האישור העקרוני ליבוא בשר פטם קפוא מברזיל ומה הפעולות שנעשות כעת והיכן הדברים עומדים. המידע המקצועי המפורט שקיבלנו רק  חידד לנו את העובדה  שחייבים לפעול בהקדם לעצירת המהלך. המהלך טומן בחובו איום גדול ביותר על כלל הפעילות שקשורה לבשר הפטם, ממנו מתפרנסים אלפי בתי אב בישראל ורובו פועל בפריפריה של מדינת ישראל.  לצערנו עדיין לא נקבעה פגישה עם שר החקלאות וביטחון המזון ח"כ אבי דיכטר, ואנו עושים כל מאמץ שפגישה כזו תתקיים בהקדם, במטרה לשקף את ההשלכות המסוכנות של מהלך זה. בכוונתנו להסביר לשר עד כמה המהלך מסוכן ואת הסמכויות שיש לו ולמשרדו בכדי למנוע אותו, ולמנוע את אותו תהליך שעברו ענפים אחרים כדוגמת תפוחי עץ, ירקות, בשר בקר, דגים שום ושמן זית שכמעט נעלמו ממפת היצור המקומי. הצרכן משלם יותר וקבוצה קטנה של בעלי הון מרוויחה.

03/02/2025

התנגדות ליבוא בשר פטם מברזיל: דיונים וצעדים להמשך

ביום שלישי, התקיימה ישיבה בהתאחדות הארגונים הכלכליים הקיבוצים בנושא יבוא בשר פטם קפוא מברזיל, שהיא אחת מהיצרניות הגדולות בעולם של בשר פטם קפוא ואחת הזולות ביותר בהיבט של עלות הייצור בגלל התנאים במדינה. בנוסף ברזיל היא יצואנית גדולה של בשר פטם קפוא, אולם היא מייצאת רק למדינות שנחשבות למדינות עולם שלישי, כגון סין, מדינות המפרץ ועוד, ולא מייצאת כלל למדינות מערב אירופה וארה"ב, הדומות לישראל בדרישות האיכות שלהן. מלבד מנכ"לי הארגונים האזוריים הכלכליים, יו"ר משקי  הקיבוציים יעקב בכר והחתום מטה, נכחו בישיבה מזכיר ארגון מגדלי העופות, מוטי אלקבץ, יו"ר ארגון מגדלי העופות, שוקי בשן ומנכ"ל מועצת הלול, מולי לויט. בישיבה הוצגו ההשלכות ההרסניות של המהלך על הענף  ונדונו דרכי פעולה לעצירת היבוא. היום (יום ראשון, 2 בפברואר)  אמורה להתקיים פגישה עם ד"ר תמיר גושן, מנהל השירותיים הווטרינרים, יעקב פולג, סמנכ"ל סחר חוץ במשרד החקלאות ואנשי צוותם. אנו לוחצים ומצפים לפגישה בהקדם עם שר החקלאות וביטחון המזון, ח"כ אבי דיכטר, כדי להסביר לו את ההשלכות, שעשויות להיות למהלך, שלמשרדו יש את הסמכויות למנוע אותו. בנוסף נמסר בישיבה דיווח בדבר חוק הצבת כוורות להאבקה ודבש, שהשבוע יוגש למליאת הכנסת להצבעה בקריאה שניה ושלישית, לאחר שהוסר מסדר היום של וועדת השרים לחקיקה וניתן "אור ירוק" להגישו להצבעה במליאה.

26/01/2025

מטה פעולה נגד ייבוא בשר פטם מברזיל

ארגון מגדלי העופות החליט לפתוח מטה פעולה למניעת ייבוא בשר פטם קפוא מברזיל. ישיבה ראשונה התקיימה ביום ראשון שעבר, וארגון מגדלי העופות שכר את שירותיו של צביקה כהן לייעץ ולהוביל את הארגון בנושא החשוב הזה. אנחנו נסייע בכל האמצעים הדרושים במטרה לעצור את המהלך.

29/12/2024

הנושא לא ירד מסדר היום ואנו ממשיכים במאמצים למנוע את פתיחת הייבוא של בשר פטם מברזיל. במסגרת אותם מאמצים אנו כמובן משלבים כוחות עם אנשי ארגון מגדלי העופות (מוטי אלקבץ). השבוע מוטי שלח לשר החקלאות מכתב בנושא ואנו נמשיך לעקוב וללחוץ על כל גורם אפשרי למנוע את הנזק שעשוי להיגרם אם היבוא יפתח. 

23/12/2024

ביום ראשון שעבר התקיימה ישיבה אצל מנכ"ל משרד החקלאות, אורן לביא,  בה נכחו גם יובל ליפקין, ראש המנהלת לבטחון המזון במשרד וגורמים בכירים נוספים ממשרד החקלאות, וכן מוטי אלקבץ, ואילנה דרור מטעמנו. הישיבה התמקדה בבחינת הצעות לאמצעים למניעת היבוא, שמהווה לגישתינו איום גדול ביותר על ענף הפטם, שאחראי לפעילות בהיקף של 8 מליארד ₪ לשנה, לפרנסתם של אלפי משפחות ומספק את כל הביקוש (בעודף) לבשר עוף במדינת ישראל. יש לנו עבודה רבה בניסיון למנוע הגעת בשר פטם לארץ ואנו נערכים לנושא (בעיקר ישיבות עם גורמים שונים והיערכות מצידנו). נמשיך לעדכן.

09/12/2024

ביום חמישי התקיים דיון רחב ורב משתתפים אצל ראש מנהל ביטחון המזון במשרד החקלאות וביטחון המזון, יובל ליפקין. בישיבה נכח גם סגן השר, משה אבוטבול. הישיבה הייתה סוערת והמגדלים העבירו את המסר שמשמעות פתיחת הייבוא הוא  גזר דין מוות על הענף.  בסיום הישיבה, יובל ביקש מיעקב פולג סמנכ"ל  סחר חוץ במשרד להכין מסמך המסכם את הנושא לקראת דיון שייתקיים בקרוב אצל מנכ"ל המשרד. אנחנו בטוחים שראשי משרד החקלאות ובטחון המזון ינהגו באחריות ובסמכות בנושא זה בכדי לא לעשות טעיות ולא לחזור על אותם נזקים שנעשו  לענפי שמן הזית השום, התפוח והאגס והדגים שבסופו של דבר הביאו להגדלת יוקר המחיה ולפגיעה בבטחון המזון של אזרחי ישראל.

שיתוף הכתבה

תפריט נגישות